Welkom

op de website van het St. Petrigilde

Het St. Petrigilde

is op 22 februari 1985 opgericht als vereniging voor amateur wijnmakers en bierbrouwers. Het doel van de vereniging is het promoten van het zelf wijn maken en bierbrouwen. Hierbij staat het plezier en de gezelligheid van het samen beoefenen van de hobby voorop. Het maken van wijn en het brouwen wordt door sommigen als een moeilijk proces beschouwd maar dat valt reuze mee. Iedereen kan het en door ervaringen te delen op onze bijeenkomsten leert iedereen van elkaar. Regelmatig komen de wijnmakers en bierbrouwers bij elkaar om over de hobby te praten en het eindproduct te proeven. Kijk in onze agenda wanneer de bijeenkomsten gepland zijn. Hopelijk tot ziens, Het bestuur.

Wat doen wij?

en wanneer...

Het gilde komt iedere 3e maandag van de maand (behalve juli en augustus) om 20.00 tot circa 22.00 uur samen in "In De Bog" verenigingsgebouw van "Wijk U" aan de Zuiderzeestraatweg nr 492, 8091 CS te Wezep. Op deze zeer leerzame info avonden kan men als beginnend Brouwer c.q. Wijnmaker (maar ook de gevorderde) veel leren van ervaringen van de andere gilde leden. Zij vertellen er graag over, dus veel uitwisseling van kennis en ervaring. Op deze avonden kunnen de leden ook zelf een onderwerp inbrnegen m.b.t. Wijnmaken, Bierbrouwen en of Likeur maken, dit kan bijvoorbeeld zijn, uitleg over, gistsoorten, vergistingsproces, brouwproces, brouwschema's, moutsoorten, koeling, recepten, het keuren van de eindresultaten, diverse te gebruiken apparatuur en materialen, bottelen, etc.

Lid worden?

nieuwsgierig geworden

hoe het er op een gildeavond van het St. Petrigilde aan toegaat? Bezoek ons dan. U bent van harte welkom. Het lidmaatschapsgeld bedraagt €30,00 voor een heel jaar. Een gedeelte van een jaar zal verrekend naar tijd worden. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

activiteiten

- de maandelijkse Gilde informatie avonden (10x per jaar)
- het keuren en beoordelen van eigengemaakte producten
- jaarlijkse gezamenlijke brouwdag met BBQ
- bezoek aan een brouwerij, een wijnmakerij of een distilleerderij
- mogelijkheid om een dag mee te lopen bij een van de brouwers thuis
- meedoen aan landelijke wedstrijden georganiseerd door andere gildes in Nederland

© 2018 Swolla IT. Alle rechten voorbehouden | Design: GvA